...
Figura Tomba10 (6,5 mm) hecho para el Mamba:
Here is a reply from a user of Tomba kit on the picture. It is in Croatian so please translate it with google to Spanish.
Aquí está la respuesta de un usuario del kit de Tomba en la imagen. Es en croata así que por favor traducir con google al Español.
"Bio sam juí„Âer s mamba tombom na more, ali naí…¾alost riba nije nikako radila na ovoj poí…¡ti .Baí…¡ í…¡teta!
í… to se tombe tií„Âe , ja sam prezadovoljan , jer dosta je kvalitetnije i bolje rijeí…¡enje nego mamba. Sistem brtvljenja s konusom i gumicom je jednostavan i funkcionalan , a dijelovi na harpunu su puno manji nego mambini , pa vjerujem da se time dobiva dosta na efikasnom dometu.Naí…¾alost , osim jednog feluna ribe nije bilo za testirat , ali svejedno sam snimio pa 턇u stavit na Vimeo da vidií…¡.Puí…¡ka je napumpana na toí„Âno 20 bara i u njoj je sad OMERO-ova mast a ne fork oil 5W!
í„Å’ini mi se neí…¡to tií…¡a, ali moí…¾da je to zbog novog amortizera!!nije dolazilo do oí…¡te턇enja o-ringa , ali ispalio sam moí…¾da 5-6 puta
Toliko za sad , javljat 턇u se i dalje s utiscima , moraju lubini poí„Âet,uskoro...
Nabijanje ove pu텡ke napumpane na 20 bara je stvarno prelagano.I ja sam , kao i drugi mislio da 턇e mi najve턇i problem biti nabijanje , ali kao 텡to sam ve턇 jednom napisao puno je lak텡e nabiti nego mog Pelagosa s jednim skra턇enim G20 la텡tikom.
E sad, je li lakí…¡e nabijanje tombe ili mambe , lagao bi da komentiram!Uglavnom ,
skroz lagano u oba sluí„Âaja.Lakí…¡e i brí…¾e je namjeí…¡tanje konusa i gumice nego kod mambe onih dijelova na strijeli !!Svií„‘a mi se i onaj í„Âvor krene na klizaí„Âu dosta je velike nosivosti! Je li ga radií…¡ s nekom slamkom, cjeví„Âicom??
Nisam koristio 2 gumice poslije konusa jer izgleda ne턇e biti ni potrebno, sve 텡tima .Jedino gumica malo stvara otpor i usporava kliza턠, jer je taman za 6,5mm harpun? Ali i funkcija joj je da brtvi , pa mora dobro prijanjati uz harpun, zar ne??"
Ovo je moj osvrt na prvi lov s mamba-tombom , koji je naí…¾alost, proí…¡ao bez znaí„Âajnijeg ulova , ali iskoristio sam priliku da probam tombu.
í„Å’im sam dobio tomba kit , vidio sam prednosti i kvalitetu izrade koja me se posebno dojmila. Uvjeren sam da se ovaj vakuumski kit moí…¾e usporeí„‘ivati s najmodernijim kitovima poput STC X power-a i Seatec Evo Air-a, po jednostavnosti primjene je po meni i ispred njih !
Kod prvog korií…¡tenja sam se uvjerio da je puno lakí…¡e namjeí…¡tanje konusa i gumice nego dijelova za brtvljenje kod mambe.Zasad ne bi ocjenjivao razliku u
dometu i probojnosti izmeí„‘u mambe i tombe jer je prerano , ali teoretski bi se trebalo dobit dosta jer su dijelovi tombe na harpunu dosta manji i hidrodinamií„Âniji!
Joí…¡ jednom bi pohvalio Tomislava za ideju i odlií„Ânu izradu ovog vakuumskog kita. Uglavnom, svaka í„Âast majstore.